Title

Port View Blackbeard’s Tavern

Format

SOECS Senior Project Demonstration

Abstract/Artist Statement

The project site is located near Interstate, I-5, along Fremont St. adjacent to the San Joaquin River levee. The parcel size is approximately 59,000 square ft. The Port View project is compose of three components: a restaurant, a park, and a parking lot. The restaurant, Blackbeard’s Tavern, will be a two storey structure with 3,840 square feet per level. The second floor includes a balcony deck facing the Port of Stockton. The park includes a bio-swale to provide filtration for the storm water runoff from the site. The design also includes an area for guests and visitors to enjoy the view of the Port of Stockton. The parking lot is designed to hold 51 cars, in compliance with City of Stockton standards, based on the expected building occupancy. The project plan is to use recycled and sustainable materials for the frame of the structure with a timber roof and use other wood to cover the steel to achieve an old fashioned pirate-themed look.

Location

School of Engineering & Computer Science

Start Date

1-5-2010 2:00 PM

End Date

1-5-2010 3:30 PM

This document is currently not available here.

Share

COinS
 
May 1st, 2:00 PM May 1st, 3:30 PM

Port View Blackbeard’s Tavern

School of Engineering & Computer Science

The project site is located near Interstate, I-5, along Fremont St. adjacent to the San Joaquin River levee. The parcel size is approximately 59,000 square ft. The Port View project is compose of three components: a restaurant, a park, and a parking lot. The restaurant, Blackbeard’s Tavern, will be a two storey structure with 3,840 square feet per level. The second floor includes a balcony deck facing the Port of Stockton. The park includes a bio-swale to provide filtration for the storm water runoff from the site. The design also includes an area for guests and visitors to enjoy the view of the Port of Stockton. The parking lot is designed to hold 51 cars, in compliance with City of Stockton standards, based on the expected building occupancy. The project plan is to use recycled and sustainable materials for the frame of the structure with a timber roof and use other wood to cover the steel to achieve an old fashioned pirate-themed look.